Hva er en tatovering?

En tatovering er en blekk utforming inn i huden, vanligvis via en nål. Tatoveringen, i ulike former, har vært brukt ornamentally og religiøst av mennesker i tusenvis av år, med eksempler på tatovering arbeid finnes på mange bevarte forhistoriske prøver. Mennesker bruker også ID-tatoveringer på tamme dyr, spesielt husdyr. Eksempler på tatovering arbeid kan sees i de fleste menneskelige kulturer, og til tross for noen sosiale stigma, er tatoveringer blitt allestedsnærværende i Vesten, med en anslagsvis 25% av amerikanere iført minst en tatovering ved slutten av det 20. århundre.

Ordet tatovering er trolig knyttet til samoansk tatau, som betyr “å slå eller merke». Tatoveringer ble popularisert i den vestlige verden når seilerne begynte å utforske Stillehavet og tilbake med tatovering arbeid. I Japan, hvor det er en lang historisk tradisjon for tatovering, refererer ordet irezumi til tradisjonelle japanske tatoveringer, mens tatovering brukes i diskusjoner om andre typer tatovering kunst. Tattoo eiere noen ganger forkorte ordet for å tat eller bruke begrepene blekk, kunst, eller jobbe for å snakke om design de bærer.

Folk får tatoveringer for en rekke årsaker: for å identifisere seg med en religiøs eller sosial gruppe, for å pryde kroppene sine, som beskyttende symboler, for å dekke hud misfarging, eller som løpende kunst-og sosiale prosjekter. Mest tatovering kunstnere er selv tungt tatovert. Enkelte individer har blitt tvunget tatovert, og først og fremst ofre for Holocaust og fanger.

Prehistoric tatoveringer ble trolig laget ved å score kjødet med kniver og rubbing i blekk, ask, eller en annen fargestoff agent. Disse tatoveringer var trolig mer utsatt for smitte, og også mindre detaljerte enn moderne tatoveringer. De fleste av de bevarte eksemplene består av linjer og prikker på ulike steder av kroppen. Innføringen av nåler laget av bein og tre til kunsten tatovering begynte hundrevis av år siden og laget for større presisjon og mindre infeksjon, og mindre smertefull arbeid. Mange tradisjonelle tatoveringer er fortsatt hånd stukket med verktøy som dyr bein, skjerpet bambus eller stål.

Men banet Thomas Edisons oppfinnelse av autographic skriveren i 1876 veien for en elektrisk tatovering maskin som kan treffe huden hundrevis av ganger i ett minutt, noe som gjør tatoveringer raskere og mye mer utbredt. Moderne tatovering maskiner er påfallende annerledes i drift enn Edisons oppfinnelse, selv om de samme grunnleggende prinsipp er fulgt. En elektrisk tatovering maskin fungerer ved en elektromagnet, og som kretsen åpnes og lukkes, fører det en bar som er koblet til nålen å flytte. Avhengig av hastigheten, kan nålen bevege seg mellom 80 og 120 ganger i sekundet, slik kunstneren å trenge gjennom huden uten arbeidskrevende hånd arbeid.

Et utvalg av pigmenter og blekk brukes i moderne tatovering, alt fra tradisjonell svart til et bredt spekter av farger. Noen av de fargene som brukes for tatovering pigment kan være giftig, heve bekymring omfattende arbeid med farger. Hvis bekymret, spør kunstneren om hva pigmenter han eller hun bruker, og om eventuelle bivirkninger til blekk har blitt lagt merke til. Mange tatoveringer vil også kreve retusjering, som eksponering for sollys og vann forringer blekk.

Når du mottar en tatovering, er det viktig å sørge for at gode hygieniske tiltak. Sørg for at studio er rent og at kunstneren har på seg hansker og bruke autoklaveres nåler. Mest tatovering kunstnere holder sine arbeidsområder fullstendig rent, bare legge ut de materialene de trenger for å utføre din tatovering. Kunstnere har varierende ettervern instruksjoner for en ny tatovering, og det er generelt lurt å følge anvisningene fra kunstneren som utførte en tatovering for rask, ren, vakker healing.